Nem kerti növény a leander

Szereti a meleget a leander
Szereti a meleget a leander

Van bőven különbség a kerti és szobanövények között. Ez a két fogalom egyáltalán nem cserélhető össze. Nézzük meg a leander esetében, hogy pontosan mit jelenthet ez. Gyakran szokták nevezni még babérrózsának is, ami azt sugallja, hogy akár a kiskertben is teremhetne. Amennyiben mediterrán vagy legalább szubtrópusi vidéken élnénk, akkor nem is volna ez olyan nagy probléma, de a mérsékelt égövön már akadnak ezzel bajok.

Természetesen a nyári időszakban a leander igazán jól érezheti magát kint, mert a melegebb időszakok sem ártanak neki és a szárazságot is jól tűri egészen addig, ameddig ez rá van bízva. Ha nem ültetjük ki, akkor érdemes lehet rendszeresen locsolgatni a biztonság kedvéért.

A késő őszi időszakban azonban már be kell vinni a lakásba, mert a leander a többi szobanövényhez hasonlóan, nem bírja a tartós hideget és könnyedén elpusztul. Nagyjából el is érkeztünk a két fogalom közötti különbséghez, mert a szobai virágok olyan kerti növények, amelye nem bírják ki a tartós fagyokat, ezért védelemre van szükségük.