Az egyszerű kártyajátékok is lehetnek változatosak

Az egyszerű kártyajátékok nemcsak szórakoztatóak, hanem rendkívül jó készségfejlesztő társasjátékok, amiket mind a felnőttek, mind pedig a gyermekek játszhatnak. A pörgős, izgalmas társasokat mindenki kedveli, hiszen szórakoztatóak és érdekesek. A kártyajátékok egyértelműen ilyenek, hiszen mindenki előszeretettel veszi elő. Az egyszerű kártyajátékok pedig az abszolút favoritok, hiszen a legtöbben a könnyű szabályokkal rendelkező, mindenki által jól érthető változatokat kedveli.

Ezek azért is igen népszerűek, mivel egy-egy ilyen partiban nyugodtan csatlakozhatnak a nagyobb gyermekek is a felnőttekhez. Szerencsére, bőven van miből válogatni, hiszen a boltokban nagyon sok jópofa, izgalmas típus megtalálható, az óvodásoknak valóktól kezdve, amolyan univerzális, minden korosztálynak megfelelő változatig.

 

A kártyajátékok minden korosztályt megszólítanak

A legkisebbeknek remek szórakozást nyújtanak az olyan kártyajátékok, mint a Grabolo junior vagy a Mancs Őrjárat memória játék fémdobozban. A memóriajátékok nem a klasszikus változatok közé tartoznak, hiszen ezeket egyedül is lehet játszani, nem kellenek hozzá partnerek. Azonban, ha érdekesebbé szeretnénk tenni, akkor nyugodtan csatlakozhatnak a felnőttek is. A kártyajátékok nem számítanak újdonságnak, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is léteztek, azonban a népszerűségük töretlen. A világ minden részén nagyon kedvelik, kortól és nemtől függetlenül.

Az egyszerű kártyajátékok kedvelői között a magyarok is megtalálhatóak

Kártyázni bizonyára mindenhol szeretnek, ami alól, mi, magyarok sem vagyunk kivételek. Még sajátunk is van, az úgynevezett „magyar kártya”. Tehát elmondhatjuk, hogy az egyszerű kártyajátékok nagy művelői közé tartozunk. Egy kellemes, barátokkal eltöltött szombat este is elő-előkerül a pakli, szórakoztató vasárnap délutáni foglalatosság családi körben a kártyázás, de a blattot bármikor lehet verni, akár kettesben, akár nagyobb társaságban, sőt, még egyedül is.

Az egyik közkedvelt tagja az UNO, ami már junior változatban is elérhető. Az UNO szabályai egyszerűek, mégis roppant izgalmas játékmenetet biztosítanak. A klasszikus változatot többen is játszhatják, elsősorban felnőttek és nagyobb gyermekek. Magyar és francia paklik minden háztartásban helyet kell kapjanak, hiszen a legközismertebb, itthon is ismert kártyajátékok erre alapulnak.

Ma már rengeteg új fajta is kapható, amik talán nem éppen olyanok, mint a régi kedvenceink, azonban érdemes ezeket is kipróbálni. Ilyen szuper fajták a Similo, ami egy szuper Harry Potteres kitalálós kártyajáték, a Knarr vagy a vicces Apropó popó, de az Anarchista palacsinta is idesorolható. Ha pedig szeretnénk tanulni is játék közben, akkor nem szabad kihagyni a díjnyertes, nemzetközileg elismert Brainboxot sem.

Ez is tulajdonképpen az egyszerű kártyajátékok közé tartozik, ráadásul rengeteg témában megjelent már, mint a matematika vagy éppen a labdarúgás. Ha pedig szeretnénk valamilyen szuper ajándékot választani valakinek, akkor meglephetjük egy 200 darabos póker készlettel, alumínium bőröndben. Ezeket a remek termékeket megrendelhetjük az okosjatek.hu webáruházból.