Masszázs henger a lendület megtartásáért

Masszázs henger

Az izomláz sokakat térít el a testmozgással kapcsolatos terveiktől, mert már az első reggel, amikor úgy ébrednek, hogy mozdulni sem tudnak a fájdalomtól, elveszi a kedvüket attól, hogy egészségesebben éljenek. Azonban tudni kell, hogy a sport nem feltétlenül kell együtt járjon ezzel a kellemetlenséggel. Először is megfelelően be kell melegíteni és a végén a nyújtást sem szabad elhanyagolni.

Ezeken túl pedig, néhány modern eszközt is be lehet vetni a megelőzés érdekében, mint például a masszázs henger különböző változatait. Ez a sporteszköz egy speciális műanyag henger, amire különféle erősségű masszírozó felületet lehet csatlakoztatni. Segítségével alaposan át lehet masszírozni az izmokat edzés előtt és után.

Amennyiben első lépésként vetjük be, akkor a bemelegítésben hasznosíthatjuk, ha pedig a gyakorlatok elvégzése után vesszük kézbe, akkor az igénybe vett izmok ellazítására, a vérkeringés fokozására alkalmazhatjuk. Természetesen a masszázs henger kétszer is előkerülhet egy edzés alkalmával, vagyis előtte és utána egyaránt kihasználhatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Érdemes többféle bordázottságú felületet is beszerezni hozzá, így igény szerint dolgoztathatja meg feszült, fájó vagy éppen berozsdázott izmait. Ha úgy érzi, hogy nem bír el nagyobb nyomást, akkor választhatja a masszázs henger legfinomabb kiegészítőjét, ha pedig erősebbre vágyik, akkor a legdurvább is használatba kerülhet. A www.theraband.hu weboldalon 5 különböző erősségű wrapot is választhat a masszázs henger mellé, így nem jelenthet gondot megtalálni az aktuálisan megfelelőt.