Milyen az ideális női kerékpár?

Vajon létezik olyan, hogy tökéletes bicikli hölgyeknek? Igen. Minden biciklis azt fogja mondani, hogy az ő kétkerekűje a tökéletes és kifejezetten illik hozzá. Mások szerint viszont tökéletes dolgok nem léteznek. Az ideális női kerékpár egyfajta illeszkedést feltételez a tulajdonoshoz.

Mindannyian választunk magunknak egy terméket, ahogyan egy autóból is választunk egy bizonyos színűt. Valójában a legtöbbünk arra koncentrál, hogy miként néz ki a női kerékpár, nem pedig a kialakítására. A legtöbb profi női sportoló, azt fogja válaszolni, hogy a legtöbb kerékpár értéktelen, mert nem illik a profi sportolók szerepéhez.

Ez így igaz, de vajon mindannyian sportolók vagyunk? Mindannyiunknak időre kell tekernünk, hogy bevegyük a legjobb kanyarokat? Természetesen nem. A modern női kerékpárnak a legfőképpen sokoldalúnak és kényelmesnek kell lennie. A váza nem egyenes vonalú, mint a hegyi vagy országúti változatoké. A váz ferde, vagyis a kialakítás lefelé megy, hogy a nők könnyebben fel tudjanak szállni. Ez megkönnyíti a fel- és leszállás dolgát.

A férfi kerékpárok jellegzetes kialakítása

Az uraknak készült biciklik, amelyek a webshopunk kínálatában megtalálhatóak, főként a jól ismert kétkerekű gyártók modelljei. A férfi kerékpár alkotói a leendő felhasználónak a kényelmes vázgeometria kombinációját kínálják, ami lehetővé teszi, hogy megőrizze az egyenes tartását.

Mi különbözteti meg ezeket a piacon kapható többi modelltől, és miért választják egyre többen? Az üzletünk szakemberei hangsúlyozzák, hogy a férfi kerékpárok felső vázának megemelése nem csupán esztétikai szempont. Ez a tulajdonság ugyanis nem a kinézetről szól, hanem az egyes kerékpárokra mozgás közben ható erőkről.

Egészen a közelmúltig egyes kerékpáros szakemberek körében még mindig az a megalapozatlan nézet uralkodott, hogy a női vázak csak amatőröknek valók, és hogy egy igazi kerékpárosnak magas felső vázzal rendelkező modellre van szükségük. Ez a nézet abból a tényből eredt, hogy a női modellek erő eloszlása valójában kissé kedvezőtlenebb, mint a férfi kerékpároké, ami elméletileg csökkentheti az ilyen típusú vázak merevségét.