A borókabogyóból készült gin
A szeszesitaloknak rengetegféle változata létezik. A borókabogyóból készült gin olyan különlegességnek számít, aminek meghatározó ízét csak és kizárólag a gyógynövénynek köszönheti.
A párlat elkészítése nem nevezhető nehéz feladatnak, a frissen leszedett bogyókat és egyéb fűszereket a desztillált italba áztatják, később pedig lepárolják. Az Európában forgalomba kerülő palackok alkoholtartalma minden esetben eléri a 37,5 fokot.
Ezeknek két változatát szoktuk megkülönböztetni, az egyik a desztillált, a másik pedig a fűszerezett. Előbbit híres koktélok kikeverésére szokták használni, az utóbbit pedig önmagában is fogyasztják. A desztillált változat inkább íztelen, a fűszerek nem nyomják el a hozzáadott szeszesitalok ízét.
A gin elnevezés borókabogyót jelent, aminek már a történelem során is gyógyító erőt tulajdonítottak, később a rossz ízű italok javítására használták. A népi mondák szerint, a hajósok is előszeretettel fogyasztották az útjaik során, mivel egyszerre szolgált alkoholként és enyhítette a fájdalmat.
Related Posts
![báb](https://www.utazolap.hu/wp-content/uploads/2020/05/bab-200x125.png)
A kesztyűs báb előnyei
![MTB kerékpárok széles választéka](https://www.utazolap.hu/wp-content/uploads/2019/08/sp14-200x125.jpg)
MTB kerékpár rövid kisokos
![városi kerékpár](https://www.utazolap.hu/wp-content/uploads/2022/03/varosi-kerekpar-200x125.jpg)