Városi kerékpár a praktikum jegyében

Kinek ajánlott az ilyen bringa? A fiatalok körében kevésbé elterjedt, mert sokakat a nagyapáink használt, klasszikus modellekre emlékeztet a városi kerékpár. Általában 28”-as kerékmérettel gyors haladást biztosít a város utcáin, ezáltal kiváló közlekedési eszköz lehet, hiszen a használata olcsóbb és egészségesebb, mint az autó.

A városi kerékpár könnyen felismerhető a temérdek gyári kiegészítőről, hiszen ez a bicikli a praktikum égisze alatt nyerte el a ma ismert formáját. Elől kosár, hátul csomagtartó, mindez gyári lámpákkal és sárvédővel megspékelve.

A kényelmesen hátrafelé ívelő, magasabb emelésű kormány és világ legkényelmesebb, széles, párnázott ülése – máris kész a városi kerékpár. A V-fék tökéletesen megfelel ehhez a típushoz, mivel a tárcsafék előnyei kihasználhatatlanok lennének városi környezetben.

Akár a csemetéinket is szállíthatjuk városi kerékpárral, hiszen a csomagartónak köszönhetően, a hátsó gyerekülés felszerelésének nincs akadálya. Terepre ne merészkedjünk ilyen bringával, mert arra egyáltalán nem alkalmas! További előnye, hogy nagyon alacsony a kiinduló ára.