MTB kerékpár rövid kisokos

A biciklik útvesztőjében nem mindig egyszerű kiigazodni, hiszen megannyi típus található a piacon. Az MTB kerékpár elnevezés a népszerű angol kifejezésnek, a mountain bike-nak a rövidítése és ahogy a neve is mondja, ez egy úgynevezett hegyi bicikli.

Ebből már egyértelmű lehet, hogy elsősorban hegyi terepre, kanyargós ösvényekre és kihívást jelentő földutakra tervezték a készítők. A különleges kialakítás már szabad szemmel is könnyedén észrevehető, hiszen mind a felszereltsége, mind pedig a rendhagyó módon ívelt váza elárulja, hogy mit is nézünk.

Az MTB kerékpár még mostoha körülmények között is nagyon stabil, így sem a meredek lejtő, sem a nagyobb akadály nem okoz semmilyen problémát. A rajta ülő éppen ezért mindig biztonságban érezheti magát. Nem hiába ennyire közkedvelt, méghozzá igen széles körben.

Az MTB kerékpár bár elsőre igen férfias darabnak hangzik, de a női verziója is hamar kialakításra került, hiszen a hölgyek is ugyanolyan szenvedéllyel tudják űzni ezt a típusú sportot, mint az erősebbik nem képviselői.