Olcsó utak külföldre? Irány Ausztria!

Ha van egy kis szabadidőnk és félretett pénzünk, akkor az utazás az egyik legjobb dolog, amire ezeket áldozhatjuk. A világot látni mindig remek élmény. Hazánk is tele van szépségekkel, azonban a szomszédos országokba eljutni is érdemes, hiszen olcsó utak lehetőségei várnak ránk, valamint remek élmények. A szomszédos országok előnyösek kirándulás szempontjából, hiszen busszal pár óra alatt ott vagyunk mindegyik szomszédos országban, a körülnézésre pedig sok idő jut akkor is, ha csak egy városba megyünk.

Ausztria például rendkívül közel van hozzánk, ha az ország nyugati részén élünk, de Budapestről indulva is pár óra alatt teljesíthető az út. Miért lehet olcsó utak során ide látogatni? Azért, mert Ausztria egy valódi történelmi múlttal rendelkező ország kiváló kikapcsolódási lehetőségekkel. Télen rendkívül kedvelt úti cél a síközpontok, karácsonyi vásárok és a csodásan feldíszített városok miatt. Bécs talán a legnépszerűbb úti cél, de rengeteg egyéb hely van, ahova érdemes lehet olcsó utak alkalmával ellátogatni.

Ha szeretnénk nagy múlttal rendelkező épületeket látni, akkor a Melki apástság jó kezdős lehet. A komplexum egy magas szikla tetején foglal helyet és kilátással rendelkezik a Duna csendes vizére. Érdekesség, hogy Korábban II. Leopold kastélya volt, melyet a szerzetesek később átalakítottak és saját céljaiknak megfelelően rendeztek be úgy, hogy a nyugalom és a meditálás adott legyen. Mindez 1089-ben történt, azóta pedig az épület kiváló állapotban tündököl.

Ha szeretjük az osztrák zene világát, mely egyébként világhírű, akkor az olcsó utak során érdemes lehet ellátogatni a Bécsi Állami Operaházba is, mely sokak szerint egy valóságos építészeti remekmű az osztrák főváros központjában. A Bécsi Operaház zenekara hatalmas sikereknek örvendett az elmúlt években és kifogástalan tehetségek kapnak helyet minden előadáson. A történelem leghíresebb opera és balett klasszikusainak előadásain túl a látogatók modernebb feldolgozásokat is megtekinthetnek. Ha tehát olcsó utakat szeretnénk szervezni, akkor Bécs garantáltan jó úti cél!