Jól hasznosul a d3 krém

D vitamin termelődést segítő napsütés
D vitamin termelődést segítő napsütés

A D-vitamin hosszú évekig csak orvosi receptre volt kapható. Elsősorban a babáknak adták, de nekik is csak orvosi utalványra. Ennek oka, hogy ez az igen értékes, zsírban oldódó vitamin szervezetünkből nem ürül ki gyorsan, amiért is csínján bántak a bevitellel.

Mivel szervezetünk ezt a vitamint a napsugár hatására maga is előállítja, ezért a pótlás egyik módja a napozás. Éppen ezért hatékony a d3 krém, hiszen a bőrön keresztül juttatja be ezt a nélkülözhetetlen anyagot. Tehát ez a legközvetlenebb mód.

A D-vitamin elsősorban a csontok építőanyagának, a kalciumnak beépülését segíti a csontokba, de számos más egészségvédő és betegségmegelőző funkciója is ismert. Az emberek világszerte az utóbbi években egyre kevesebb időt töltenek a napon, hiszen folyamatosak a figyelmeztetések az ózonréteg vékonyodásától és a Nap káros sugarairól.

Viszont a vitaminra szükség van szervezetünkben. Mivel a d3 krémnek nem kell az emésztőrendszeren átjutnia, ezért sokkal kisebb egység is elegendő belőle. Ezért a d3 krém gazdaságos, jól felszívódó és nem terheli emésztőrendszerünket.