Több előnnyel is bír a festék spray

Az akril zománcfestékek már megvehetők spray formájában is, ami a felhasználóknak igazából azt jelenti, hogy még könnyebben tudnak dolgozni. Az efféle festék spray bevetése főleg akkor ajánlott, amikor viszonylag kisebb felületeket kell egyenletesen befesteni. Akármilyen matéria felületére felhordható, azonban egyes műanyagokra az adott gyártó által megadott alapozóval, a festék tapadását elősegítő réteget kell felhordani.

Ez főleg az ABS PVC esetében bizonyul fontosnak, ugyanis az akril festék spray oldószere megbonthatja a fő alapanyagot. Ami itt még lényeges információ, hogy az alapozók a legtöbb esetben csak igen vékony védőréteget hoznak létre az adott tárgy felületén.

Nagyjából 30 perc után ráfújható a kívánt színű akrilzománc. A festék spray akrilok állaga a szóráshoz igazodóan hígabb, ezért kellő fedést csak több vékony réteg felszórásával lehet létrehozni. Mit kell tudni a száradási időről? Nos, ez gyártónként változik, ezért a festék spray használata előtt mindenképp meg kell tudni ezt a paramétert. Azonban a legtöbb esetben ez alig egy óra.