Van kiút a bedőlt hitelekből!

Sajnos az elmúlt 2-3 év bebizonyította, hogy sok minden veszélyeztetheti az ember anyagi biztonságát. Rengetegen kerültek abba a roppant kellemetlen helyzetbe, hogy nem tudják befizetni a meglévő hitel törlesztő részletét. Ezért is annyira fontos a bedőlt hitelek tekintetében, hogy minél hamarabb cselekedjen az ember. Persze tudni kell, hogy milyen lépésekkel lehet a leghamarabb kijutni a bajból, és megtalálni azt a megoldást, ami hosszútávon is ideális. De pontosan mi is a szituáció a bedőlt hitelek esetében? Mi történik a gyakorlatban ekkor?

Sajnos megeshet egy bizonyos élethelyzet következtében, hogy az illető személy már nem képes a fizetni a hitel felvételekor szerződésben rögzített havi törlesztést. Ekkor szükséges a lehető leghamarabb felkeresni az adott pénzintézetet. Ilyenkor jó esetben néhány hónap haladékot lehet kérni, amíg rendeződik a szituáció. Ha viszont nem sikerül találni egy megoldást, akkor a tartozásról érkezik egy értesítés, illetve a bank megpróbálja egy követeléskezelő cég bevonásával behajtani az elmaradást.

Persze a bedőlt hitelek nem jelentenek egyet a teljes csőddel. Akik kilátástalannak érzik az egészet, jól teszik, ha egy olyan szakemberhez fordulnak, akik segíteni tudnak ezen helyzetben. A tartozás akár 60%-a is elengedésre kerülhet, sőt, kamatmentessé is tehető a tartozás. Világos hát, hogy a bedőlt hitelek gondjából van kiút, csak tudnia kell az embernek, hogy ki segíthet.

Adósságrendezés: kihez érdemes fordulni?

Az adósság mindig azon kellemetlenségek közé tartozik, amitől az ember a lehető leghamarabb szeretne megszabadulni. Szerencsére az adósságrendezés hatékonyan megoldható, csak tudni kell, hogy kihez lehet fordulni a bajban. Bátran fel lehet keresni a Hitel Nélkül csapatát. Az adósságrendezés szolgáltatásnak köszönhetően peren kívüli megegyezést tud ajánlani a cég a kliens és a követeléskezelő között. Körülbelül 50-70%-át el lehet engedni a tartozásnak ezzel az opcióval. Sőt, a tartozás még kamatmentessé is tehető. De csakis felmondott pénzintézeti tartozás esetén áll rendelkezésre a cég.