A toló ablak feldobja az otthonát

Nyílászárót választani egyáltalán nem könnyű, hiszen napjainkban kifejezetten sokféle jelen van a piacon. Egyes kontinenseken más-más típus népszerű, de ma már igazából mindenféle kapható. Ezért, ha valaki fantáziáját a toló ablak mozgatja meg, akkor az ellátogathat az ablakos.hu internetes felületre, ahol jobban szemügyre veheti a választékot. Az angol, amerikai filmekben lehet találkozni ezekkel a verziókkal, amelyek felettébb praktikusak.

Lényegében a funkcióját ugyanolyan jól ellátó toló ablak semmiben sem különbözik a nyitható típustól, viszont annyi előnye mégis van, hogy helytakarékos. A bukó-nyíló változat elég nagy teret elfoglalhat és ha kicsi a lakás, akkor ez akadály lehet.

A toló ablak egyszerűen felfelé vagy lefelé mozdítható, de az egyáltalán nem felel meg a valóságnak, ami a filmekben látható, hogy képesek leesni maguktól. Az igaz, hogy a nagyon régi variánsoknál ez előfordulhatott, de a modern toló ablak mindegyike el van látva egy tartó mechanikával, ami ellensúlyozza, hogy a feltolt rész ne csúszhasson vissza.