Tovább bővíthető a 6 zónás öntözésvezérlő

Lehetetlen elképzelni egy modern automata öntözőrendszert a legfontosabb részlet nélkül, amitől a végpontok legfontosabb műszaki paraméterei függnek. Ezek természetesen az öntözési célra kifejlesztett szórófejek. Tekintettel a sokéves fejlődésre, a meglévő modellek optimalizálására és mind a minőség, mind az eszköz paraméterei iránt egyre jobban növekvő igényekre, a jelenlegi piacon a gyártók szinte tökéletes szórófejekkel jelennek meg.

Annak érdekében, hogy a sokféle szórófejek ne zavarják össze a felhasználókat, érdemes és ajánlott rendszerezni az osztályozásukról, céljaikról és megközelítésükről szóló információkat. A spray típusú sprinklerek a leggyakoribbak és ez nem is meglepő, elsősorban az alacsony árkategóriájuknak, a fúvókákkal való maximális kompatibilitásuknak és a kicsi öntözési sugarakkal rendelkező fúvókák használatának köszönhetően. A permetezős sprinklerek választéka nagyon széles, kezdve a legegyszerűbb és pénztárcabarát lehetőségektől a fejlett és csúcstechnológiás szórófejekig. A modern locsoló időzítők képességei, tekintettel a sokéves fejlődésükre, nagyon szélesek. A vezető gyártók figyelembe vették a korábbi modellek használatának minden tapasztalatát és módosításokat végeztek mind programszinten, mind maguk az időzítők kialakításában. Ennek eredményéül szolgál a 6 zónás öntözésvezérlő, amit nyugodtan nevezhetünk egy modern és high-tech vízellátási időzítőnek és ami számos alapvető és kiegészítő funkcióval, valamint magas hibatűréssel rendelkezik.

A 6 zónás öntözésvezérlő funkcionalitásának kérdésével kapcsolatban mindenekelőtt meg kell jegyezni, hogy ezek a munkájukat olyan terepen végzik, ahol 220 V hálózat áll rendelkezésre. Vannak úgynevezett bővíthető szabályozók is, amelyek képesek alapvetően kisebb számú, általában 3-4 övezet vezérlésére. A külön megvásárolható speciális bővítésre szolgáló modulok segítségével a 6 zónás öntözésvezérlő zónáinak számát jelentősen meg lehet növelni, így akár 15-30, sőt, néha ettől is több szektor lefedésére képesek.