Ne hagyjuk ki a sebtapaszokat az elsősegély csomagból!

Az otthoni elsősegély doboznak tartalmaznia kell minden olyan alapvető dolgot, amire hirtelen betegség vagy baleset esetén szükség van. Az elsősegélynyújtás rendkívül fontos, mivel gyakran akár életet is menthet.

Bárki saját maga is összeállíthat egy elsősegély csomagot, mivel minden felszerelés vény nélkül kapható. Az elsősegély dobozból nem hiányozhatnak a sebtapaszok. Jó ötlet az is, ha egyszer használatos kesztyű és fertőtlenítőszer is kerül bele. Ez utóbbi nem lehet hidrogén-peroxid, mert zavarhatja a gyógyulási folyamatot.

A csomag alapvető tartalma még a fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók, valamint a hasmenés, allergia és megfázás elleni szerek. Ezen kívül, legyenek benne kötszerek és sebfertőtlenítő szerek. A krónikus betegségben szenvedőknek rendelkezniük kell a saját gyógyszerükkel.

Nem árt továbbá, ha van lázmérő és vérnyomásmérő is a csomagban, hogy az alapvető egészségügyi paramétereket ellenőrizni lehessen. Az aktív életmódot folytatóknak, a sebtapaszok mellett, sebkezelő szerek raktározása is ajánlott.