Hosszú és rövid ujjú is lehet az egészségügyi munkaruha

Az egészségügyi szervezetekben általában jellemző, hogy a különböző tevékenységek során felismerhető ruházatot viselnek. Elvégre egész nap kapcsolatban vannak a betegekkel. A szükséges egészségügyi munkaruha elsősorban azért fontos, mert biztosítja a védelmet. De ez nem az a fajta ruházat, amit egy családi vacsorán is viselni lehet, mert különben a baktériumok a munkahelyről átkerülnek a magánéletbe és fordítva.

Az egészségügyi munkaruha viselete révén a betegek nem kerülnek kapcsolatba a magán környezetből származó mikroorganizmusokkal. Ha Önnek saját rendelője van, lehet, hogy vannak bizonyos követelményei az alkalmazottai ruházatával kapcsolatban. Ezek közül néhány alapvető, néhányat pedig személyesen tarthat fontosnak.

Például gyakran kötelező az egészségügyi munkaruha felületén függő névtábla viselése, amin a név és a beosztás szerepel. Így a pácienseknek azonnal egyértelművé válik, hogy kivel állnak szemben. Az egészségügyi munkaruha felsőből és hosszú nadrágból is állhat. Emellett sok rendelő rövidebb ujjú laborköpenyt választ, mert a kezek és a hónaljak ezáltal könnyen tisztíthatóak.