Mit érdemes megnézni egy görög utazás során?

görög utazás
Görög utazás

Görögország hatalmas múlttal és kulturális örökséggel rendelkezik, így aki ide utazik, annak mindenképp lesz látnivalója akármelyik pontjára is indul ennek a csodás helynek. Sajnos Görögország a világ azon pontja, melyet nem lehet rövid idő alatt kellően bejárni, így érdemes akár több útra is elosztani a legjobb látványosságokat. De miket érdemes megnézni, ha egyszer már eljutunk ebbe az antikvitásokban és csodálatos látványosságokban nem szerénykedő országba? Sokak szerint az Athosz-hegy az, melynek megtekintése nélkül nem is érdemes hazajönni egy görög utazásból.

Az Athosz egy külön hegy és egy félsziget, melyek Görögország északi részén találhatók. A félsziget, a legkeletibb csücske 20 ortodox kolostorban 1400 szerzetesnek ad otthont, akik ma is őrzik a hagyományokat és a többezer éves értékeket. Ami érdekesség, hogy a hely Görög fennhatóság alatt álló önálló státusszal rendelkezik, a belépés pedig rendkívül szigorúan ellenőrzött és kizárólag férfiak számára engedélyezett.

Ha a kolostorok és a hegyek után megnéznénk egy antik várost, akkor a következő úti cél akár az ősi Spárta közelében található Mystras is lehet, ami Peloponnészosz fővárosa volt a 14-15. században. Az 1832 körül elnéptelenedett régi város egészen elképesztő romokkal és panorámákkal várja az érdeklődőket, akik megcsodálhatják egy sokszáz éves kultúra maradványait. Ha esetleg egy kis vízre és strandra vágynánk, akkor Görögországban sok hely közül lehet választani, azonban a Kefalonie észak-nyugati részén található Myrtos strand jó eséllyel az egyik legkülönlegesebb az összes közül.

Ez a strand a tenger varázslatos színe miatt vált világhírűvé, ugyanis a tenger kék és türkiz színei éles kontrasztban állnak márványkavicsos parttal, mely vakító fehéren csillog. A meredek hegyek és magas sziklák természetesen tovább fokozzák a strand varázslatosságát. Utolsó állomásként kár volna kihagyni a Delpih-színházat, ami a 4. században épült és 5000 fő számára volt benne férőhely, jelenleg pedig kétség nélkül Görögország egyik legfontosabb nevezetessége.