Minden otthonban jól jön a szobatermosztát

A fűtési rendszer korszerűsítésével ma már nem mondható kuriózumnak, ha valaki eltérő hőmérsékletet szeretne beállítani az egyes helyiségekben. A szobatermosztát erre a legokosabb megoldás. Vezetékes vagy rádiós frekvencián keresztül képes csatlakozni az otthoni rendszer többi elemére. Kétféle módon képes működni, az egyik a hűtés, a másik pedig a fűtés.

Igény szerint állíthatóak. Akár több napra előre is beprogramozható, ami még kényelmesebbé teszi a használatot. A szobatermosztát bármelyike háttérvilágítással van ellátva, emiatt éjszaka vagy rosszabb fényviszonyok mellett is könnyedén leolvasható. A távollét üzemmód további extrát jelent, hiszen nem kell folyton fizikailag jelen lenni a beállításoknál.

A szobatermosztát automatikusan érzékeli a nyári és téli időszámítást. A pontos időt, valamint dátumot egyaránt kijelzi. Egyes típusok az okos otthonok egyik legfőbb elemeit adhatják, mivel zónákra osztva bonyolítják le a lakás fűtését. A rendelkezésre álló összeg szerint, bárki megtalálhatja az optimális darabot.