Milyen típusú motor jogosítvány kell az elektromos járművekhez?

A biztonságos közlekedés jegyében nemcsak az elővigyázatosság, illetve a szabályok betartása szükséges, de a KRESZ előírásainak ismerete is. Míg az egyes jogszabályok teljesen érthetőek a sofőrök számára, vannak bizonyos kérdések, amelyeket még mindig több tévhit övez. Hogy csak egyet említsünk a sok közül: az elektromos motor jogosítvány hiányában is vezethető?

Nos, a tapasztalat szerint a rendőrök még mindig elnézők és hajlamosak szemet hunyni az alig néhány km/órával közlekedő, idősebb vezetők mulasztása fölött, de a KRESZ már nem ilyen toleráns e tekintetben. Bátran kijelenthetjük, hogy elektromos motor jogosítvány nélkül nem vezethető közúton, legyen szó akár a kisebb teljesítményű modellekről.

Azon gépjárművek vezetéséhez ugyanis, amelyek képesek gázkarral önállóan elindulni és 2 vagy 3 kerékkel rendelkeznek, kötelezően kell rendelkezzünk AM vagy B jogosítvánnyal. Ám ez még nem minden! A gépjárművek tulajdonosának kell továbbá rendelkeznie bukósisakkal és érvényes felelősségbiztosítással is.