Melyek a legjobb különleges hotelek Magyarországon?

Különleges hotelek Magyarországon
Különleges hotelek Magyarországon

Amikor eljön a jó idő, vagy csak simán kikapcsolódásra vágyunk (mely lehet bármely évszakban), akkor megfontolandó egy pár napra vagy akár egy egész hétre is egy különleges hotelbe menni, hogy kipihenjük a szürke hétköznapok fáradalmait. Különleges hotelek Magyarországon igen szép számban találhatók, és sokan úgy vannak vele, hogy itt élnek már évtizedek óta, azonban hazánk szinte minden esetben nyújt valami olyat, mely számunkra újdonság és még sosem láttunk jó eséllyel hasonlót!

Ha igazán különleges hoteleket keresünk, akkor Budapesttől nem kell túl messzire menni a Kóspallagon található Szent Orbán Erdei Wellness Hotelig, mely fent a hegyekben található, és egy kellemes autóúttal felkanyarogva a hegyi utakon elénk is tárul a csodás tájakkal díszített vendéglő és wellness komplexum. A Börzsöny szívében található hotelnek egy Európában is egyedülálló farönképület ad otthont, magát a komplexumot pedig a Duna-Ipoly Nemzeti Park öleli körbe, így, ha megunjuk a wellnesst, akkor érdemes egy sétára elmenni, hogy megismerjük a természet helyi szépségeit.

A Szent Orbán Hotel azért is különleges, mert vendéglőjében a hotel környékén elejtett állatok húsából készítenek rendkívül ízletes ételeket. Ezek között ott szerepel a tárkonyos raguleves és még sok más, melyek egészen egyedi ízvilágot képviselnek. A Szent Orbán természetesen csak egyike a különleges hazai szállodáknak. Ha fontos számunkra a hazai bor és az ehhez társuló atmoszféra, akkor az Eger melletti Egerszalók aprócska falujában található Mesés Shiraz Hotel is remek választás lehet.

Keleties hangulatával sokakat azonnal rabul ejt ez a 4 csillagos szálloda, melyben az épület berendezése az utolsó tárgyig az ezeregy éjszaka világára emlékeztet. 1200 nm-es wellness világ, arab fürdőház, marokkói pihenőkert, perzsa szauna és sok más különlegesség várja azokat, akik szeretnének kikapcsolódni. Különleges hotelekből Magyarországon abszolút nincs hiány, nem is lehetne ilyen rövid irományban felsorolni az összeset. Amikről azonban beszéltünk, kezdésnek jók lehetnek!