Luxus hajóutak, hogy felfedezhesd önmagad!

Egyedülállóknak, társkeresőknek vagy azoknak, akik szeretnének elmerülni a saját gondolataikban és önmagukkal eltölteni egy kis időt, jó választás lehet a luxus hajóutak valamelyikén történő részvétel. Egy ilyen út során semmi másra nem lesz gondod, minthogy pihenj, kikapcsolódj és teljes mértékben feltöltődj úgy, hogy csak a belső hangodra és a csodás tájra figyelsz.

Ez nemcsak egy izgalmas nyaralás lehet, de önmagadat is jobban megismerheted a luxus hajóutak során. Nézzük, milyen lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy részt vehess valamelyiken!

Így foglald le az általad választott luxus hajóutak egyikét!

Miután megérett a fejedben a gondolat, hogy hajóra szállj, méghozzá egyedül, az első lépés természetesen az, hogy kiválaszd az úti célt. A lehetőségek tárháza igen nagy, annak, hogy hová utazol, vagyis sokszor csak a pénztárcád szab határt. Vannak csak télen és csak nyáron látogatható térségek, de akadnak olyan helyek is, ahová bármelyik évszakban elutazhatsz.

luxus hajóút

Fő szempont az egyéni igény, vagyis az, hogy a melegebb vagy a hidegebb tájakat szereted-e inkább a hajók fedélzetén képzeled-e el magad, esetleg szívesebben vennél részt egy kiscsoportos, családias utazáson.

Ha megvan az általad preferált úti cél, nézd meg, mennyi kereted van az útra! A hajótársaságoknál általában az terjedt el, hogy minél hamarabb foglalsz, annál olcsóbbak lesznek az utazás költségeid. Emellett jó figyelni az aktuális akciókat és a last minute ajánlatokat is, hiszen vissza nem térő lehetőségeket tartogatnak.

Ha megszabtad a keretet, nézz utána, hogy milyen módon utazhatsz egyedül! Vannak olyan luxus hajóutak, ahol egyszemélyes kabinban hódolhatsz a hajózás élményeinek, de olyanok is, amelyek fedélzetén nem nyílik lehetőség arra, hogy egyedül foglalj el egy szobát. A kabin kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy milyen a kilátás, tartozik-e hozzá balkon és milyen messze helyezkedik el az étkezési, szabadidős helyszínektől.

Jó, ha tisztában vagy vele, hogy a luxus hajóutak költségei nem foglalnak magukban minden megfizetni valót, további díjakkal is számolnod kell. Amit általában biztosan tartalmaz a luxus hajóutak ára, az a szállás, az utazás, az étkezés (előre meghatározott mértékben), a különböző szórakoztató programokon való részvétel, a sportolási lehetőségek, a medence, a jakuzzi és a szauna használata és a kabinok takarítása.

Hogy melyek azok, amelyekkel külön kell számolnod? A kikötőbe érkezés és a hazautazás költségeit. Persze vannak olyan hajótársaságok, amelyek a hajóra szálláshoz is segítséget nyújtanak és megszervezik számodra az oda- és hazautazást is. Ennek lehetőségeiről foglalás előtt mindenképpen tájékozódj! Ne feledkezz el arról sem, hogy a legtöbb kikötőben nagy valószínűséggel illetékfizetésre köteleznek majd, a fedélzeten pedig kötelező borravalót kell majd fizetned.

luxus hajóutak

A legtöbbször bizonyos italtípusokért, jellemzően az alkoholos italokért külön a zsebedbe kell nyúlnod. A fakultatív kirándulások és a szolgáltatások igénybevételének díját szintén nem tartalmazza az ár. Emellett a biztosítási díjakról és a vízumköltségekről is Neked kell gondoskodnod.

Miután minden tekintetben megismerkedtél a luxus hajóutak jellemzőivel, nincs más hátra, mint megváltsd a hajójegyet, megerősítsd a foglalást és elintézd a fizetést. Amíg várod a kitűzött dátumot, pakolj be az útra!

Jöjjön ehhez néhány tanács! A legfontosabb, hogy az irataid, bankkártya, készpénz, a biztosításról szóló papírok ne maradjanak otthon a fiókba! Természetesen kényelmes ruha, cipő és fürdőruha is. Jó, ha elegáns ruhát is bekészítesz, hogy méltó módon vehess részt egy formálisabb estén.

Ne hagyd otthon a fényképezőgépedet, kamerádat, telefonodat és ezek töltőit, valamint a hozzájuk tartozó adaptert sem! Vigyél magaddal egy mini elsősegélycsomagot, néhány fontos gyógyszerrel, kötszerrel.

A luxus hajóutak kihagyhatatlan élményeket tartogatnak. Egyedül részt venni egy ilyen úton sokak szerint őrültség. Talán így van, talán nem, de biztosan egy életre szóló élmény is, amit kár lenne kihagyni!