Nílusi hajóutak páratlan választéka várja

Amennyiben kultúrákban gazdag és lenyűgöző tájakra vágyunk, vegyünk részt a nílusi hajóutak valamelyikén! Egyiptom az ókor csodája, kihagyhatatlan látnivalói pedig még ma is vonzzák a szemeket. Mutatjuk, hová érdemes elhajózni, ha saját szemével szeretné látni a történelem ismert vagy kevésbé ismert állomásait!

Egyiptom Észak-Afrika legnépesebb országa. Területét két tenger, a Földköz-tenger és a Vörös-tenger határolja, valamint két sivatag, a Líbiai-sivatag és az Arab-sivatag teszi ki. A sivatagok között terül el a Nílus-völgy, itt összpontosul az ország lakosságának nagy része és ez a gazdaság központja is. A nílusi hajóutak helyszínét is ez a térség adja. Egyiptom részét képezi a Szuezi-csatorna, ami az említett két tengert köti össze egymással, mintegy 163 km hosszan. A Szuezi-csatorna a legrövidebb hajózási útvonal Európa és Ázsia között.

nílusi hajóút

Az ország földrajzának áttekintése után ismerkedjünk meg kicsit az egyiptomi kultúrával is. Hiszen a kultúra, a vallás és az állami berendezkedés is jelentősen befolyásolja, hogy mely látványosságok tekinthetőek meg és mely városok kerülnek felkeresésre a nílusi hajóutak során.

Az ország a muszlim vallást gyakorolja, ez nagyban meghatározza a mindennapokat is. Államformája köztársaság, ám a belpolitikai életet folyamatos belső konfliktusok teszik feszültté. Emiatt a legkevésbé sem tekinthető demokratikusnak. Az ország területe mezőgazdaságra nagyrészt alkalmatlan, ez alól a Nílus menti területek és az oázisok képeznek kivételt. Az ipar területén a textilipar, a vegyipar és az élelmiszeripar jelentős. Gazdagnak nem nevezhető az ország, de folyamatosan fejlődik.

Fő mozgatórúgója a turizmus, évente több millió turista tesz látogatást itt. Népszerűsége töretlen és egyre csak ível felfelé, köszönhetően a folyamatos beruházásoknak és fejlesztéseknek. Sikerének titka az is, hogy a nílusi hajóutak és a további egyiptomi utazási lehetőségek elérhető áron vehetőek igénybe, megfizethetőek a legtöbb embernek. Az egyiptomi utazás nem luxuskategória, mivel széles rétegnek elérhető. Nemcsak olcsó, de pompás lehetőségeket is rejt magában.

A Vörös-tenger partszakaszán hajózva, rengeteg célpont közül választhatunk annak függvényében, hogy az ország mely részét tekintenénk meg. Az opciók száma magas, ráadásul most nem kell mélyen a zsebünkbe nyúljunk ahhoz, hogy áldozzunk a pihenés oltárán. Hiszen az alábbi nílusi hajóutak most még kedvezményesebb áron vehetőek igénybe. Nézzük a lehetőségeket!

Fedezze fel Egyiptomot egy nílusi hajóút keretében!

Egyiptomba repülővel juthatunk el 3-4 óra alatt, a repülőtérről közelíthetjük meg a szállodákat és a nílusi hajóutak meghatározó részeit képező óriási hajókat. A 4 vagy 5 csillagos hajóutak során néhány éjszakát tölthetünk hajón, a többit pedig egy 4 csillagos szállodában, all inclusive ellátással. A nílusi hajóutak ezen változata során Hurghada, Asszuán és Luxor városai kerülnek a középpontba.

nílusi hajóutak

Lehetőség nyílik az ókor monumentális építészeti remekei, így a Philaei templomok, közöttük az Ízisz és a Hórusz, II. Ramszesz sziklatemploma, a Nagy Gát, az edfu-i Hórusz és a Luxori templom meglátogatására is. A Hórusz templom igen nagy múltú, gigantikus építmény, hiszen a Kr. e. 1. évszázadban épült.

A templomok az ókor csodás kincsei, amelyek egy része a világörökség részét képezi, így mindenképpen megéri időt tölteni a társaságukban. A Királyok völgyében pedig még a híres Tutanhamon fáraó sírja is megtekinthető. Emellett Hatsepsut temploma, a Memnon kolosszusok és a Karnaiki templom is elképesztő látványt nyújtanak a nílusi hajóutak résztvevőinek.

A nílusi hajóutak mindegyike csodás környezetben, luxus óceánjárók fedélzetén fedezhetőek fel. Nemcsak a hajón töltött napok, de a szállodai tartózkodás is teljes kikapcsolást ígér.

A last minute lehetőségek kihasználásával pedig most még olcsóbban, megfizethető áron vehetünk részt egy egyedülálló nílusi hajóúton. Az ókor számos csodával vár, tehát megéri befizetni és felfedezni ezt a különleges tájat, a kultúrájával együtt!