Igen kedveltek a karkötők

Karkötők

Napjainkban már az ékszerek különböző anyagból készülhetnek, és itt nem csak a megszokott fehér- vagy sárgaaranyra kell gondolni vagy az ezüstre. Nagyon elterjedtek például azok a karkötők, amelyeknek a legfőbb alapanyaga a nemesacél. A modern jelleget az igazolja, hogy az efféle ékszerek készítésénél csak pár éve használják ezt a valóban különleges alapanyagot.

Ezen karkötők népszerűsége annak köszönhető, hogy egyre több embernek érzékeny a bőre a különböző nemesfémekre, mint például az aranyra vagy ezüstre. Ezért az ékszerkedvelők egy olyan megoldást akarnak, aminek köszönhetően elfelejthető a folyamatos viszketés, a komfort hiánya a viselés alatt vagy az állandó bőrpír. Ezen kiegészítőket az allergiás emberek is bőrirritáció nélkül viselhetik huzamosabb ideig.

A karkötők mellett, természetesen, nemesacélt tartalmazhatnak a gyűrűk, bokaláncok, nyakláncok és fülbevalók is. A gyártók ezt azért kedvelik, mert a profi CNC marógépeknek köszönhetően, könnyen előállítható. A karkötők allergiamentes adottságát tesztek is igazolták, ahol végérvényesen bebizonyosodott, hogy ezek semmilyen bőrirritációt nem okoztak viselőjüknek.

A tervezők, gyártók külön sikernek könyvelték el, hogy mivel gépekkel készíthetik el ezeket a nemesacél ékszereket, sokkal költséghatékonyabban állíthatóak elő, mint a nemesfémek, amelyeket ötvösök készítenek gépekkel. Sokak nagy örömére vannak már olyan karkötők is, amelyek a nemesacélt és a fehér-, sárgaaranyat vagy az ezüstöt is tartalmazzák. Ezeket csak azok hordhatják, akiknek semmi bajuk nincs a nemesfémekkel. Ezek a kiegészítők már a magyar webshopokban is könnyedén beszerezhetőek.