A szén-monoxid érzékelő biztonságot nyújt

A készülék elsődleges feladata, hogy a zárt helyiségben észlelje, majd jelezze a veszélyforrást. A szén-monoxid érzékelő egyszerre ad hang- és fényjelzést. A színtelen és szagtalan gázt szinte lehetetlen észrevenni, így a termék beszerzése nélkülözhetetlen.

A mérgezés első tünetei a fejfájás és az émelygés, ezért ha ezeket tapasztalod, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy azonnal ablakot nyitsz. Sokféle riasztókészülék kapható az üzletekben, amelyek elemről vagy vezetékes hálózatról működtethetőek.

A szén-monoxid érzékelő felhelyezését illetően azt kell tudni, hogy sarokba, nyitott helyiségbe, szekrénybe, bútor vagy függöny mögé nem ajánlott telepíteni. Amennyiben a fürdőszobába szeretnéd elhelyezni, akkor ügyelj arra, hogy a kádtól és a mosdótól minél távolabb essen!

A nyílt égésterű berendezések a szoba levegőjét használják, ezért azok üzemeltetése során a szén-monoxid érzékelő felszerelése mindenképpen indokolt. Általa sokkal biztonságosabbá teheted az otthonod, így nem érdemes haboznod a megvásárlásával kapcsolatban.