Húsvéti dekoráció házilag olcsón és gyorsan

Húsvét az egyik legfontosabb ünnepünk. Ahogy a karácsonyi díszekről sem feledkezünk meg, úgy a húsvéti dekorról is „illik” gondoskodni. A húsvéti dekoráció házilag is kivitelezhető, olcsón és gyorsan. Persze ehhez kell némi fantázia, de ha ennek híján vagyunk, akkor forduljunk segítségért! Az otthonszuletik.hu weboldalon biztosan megtaláljuk azokat a tippeket, amelyekkel nagyon hamar elkészül valami aranyos és kedves díszítés.

Húsvét nemcsak vallási szempontból fontos ünnep, hanem azért is, mert ez a tavaszt, a megújulást, újjászületést szimbolizálja. A húsvéti dekoráció házilag ezért minél természetesebb hatású kell legyen. Készíthetünk csokrot barkából vagy egyéb faágából, amire tojásokat aggatunk. A húsvéti tojásokat festhetjük teljesen organikus anyagokkal is, mint a kurkuma, pirospaprika, cékla, stb. A húsvéti dekoráció házilag nemcsak az asztalra kerülhet, hanem ablakra, ajtóra is. Készítsünk nyuszis vagy tojásos fűzért az falra, koszorút törött, mintás tojáshéjakkal vagy tulipánnal az ajtóra. A nagy ünnep előtt mindenkinek rengeteg a dolga, de sokan mégis szeretnének valamilyen kreatív díszítést alkotni.

Ilyenkor a legjobb az egyszerű húsvéti dekoráció, hiszen azzal nem kell órákig bíbelődni, a hatás mégis megvan. Készítsünk vagy vásároljunk festett tojásokat, amiket egy szépen díszített kosárba helyezünk. A tojások közé tehetünk egy-két virágot, ágat is. Nagyobb poharakba is tehetünk festett tojásokat, amelyek remek vendégvárók lesznek. Az egyszerű húsvéti dekoráció lehet igen nagyszerű is.