Különleges virág a különleges embereknek

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, szól az örökérvényű mondás, amit megtoldhatnánk azzal, hogy nemcsak az ismert, hagyományos fajtákat kedveljük, hanem a különleges példányokat is. Egy jól kiválasztott, különleges virág pulzálóvá, élővé teheti az életterünket, legyen szó akár a kinti, akár a benti terekről. Persze vannak fajták, amelyek külső környezetben érzik igazán jól magukat, a friss levegő simogatásában bontogatják szirmaikat.

De bőven akad olyan típusú különleges virág is, amelyik benti közegben érvényesül kiválóan. Nagyon jó ötlet ezeket a nappaliban, hálószobában vagy a konyhában elhelyezni. Például csodálatosan szép benti növény a Kentia pálma, aminek még idősebb korában is igazán karcsú a törzse.

Sötétzöld, széles levelei fésűsen szárnyaltak, fonákjuk pettyezett, egyenes ívben hajlanak le, ezzel rendkívül elegáns külsővel rendelkezik ez a különleges virág. Lehetőleg világos helyre tegyük, de ugyanakkor a növény jól tűri az árnyékot is. Párás környezetben fejlődik legjobban.