Füldugók a hallásvédelem szolgálatában

Minden szakmának megvan a maga sajátossága, ezért nem árt a biztonságos munkavégzésre mindig összpontosítani. Jelentős szerepet töltenek be a füldugók is, hiszen a hallás védelme az egyik legfontosabb bizonyos munkák estében. A fülünk nagyon érzékeny szerv, ezért létfontosságú annak megóvása.

Ugyanis, ha egyszer elromlik a hallás, azt már nem lehet visszafordítani. A zajosabb hivatásoknál felmerül az a probléma, hogy szinte egész nap hangos zajban kell dolgozni. A füldugók kínálatában sok különféle példány érhető el. Beszerezhető zsinóros, lamellás, zsinór nélküli, pántos, de akár száras is. A lényeg, hogy a fülkagyló méretéhez illeszkedjen hosszabb távon egyaránt. A munkáltatóknak kötelességük biztosítani a zajszűrőket, amennyiben olyan jellegű munkáról van szó.

A füldugók kimondottan hatékonyak, de ügyelni kell, hogy teljesen ne nyomják el a külső hangokat, mivel az balesetveszélyes lehet. Hegesztés, nagynyomású gépek melletti hosszú munkaórák, valamint fröccsöntő műhelyek alapkelléke. Az árak között meg lehet találni az igazán költséghatékony és a professzionálisabb kivitelezésű modelleket szintén.