A vodka világszerte ismert

Az egyik legnépszerűbb és leguniverzálisabb szeszesital az egész világon. A vodka története lenyűgöző. Oroszországban és Lengyelországban szorosan összefonódott a nemzeti identitással és kultúrával. Általában gabonából vagy burgonyából készül, bár manapság már számos alapanyagból előállítható, mint a szőlő, a rizs, az alma vagy a szilva.

A kivitelezés során, az adott alapanyagot először fermentálják, majd lepárlással tisztítják. Az utóbbi folyamat kulcsfontosságú lépés, hiszen ekkor az alkohol elválik a többi összetevőtől és kialakul a magas alkoholtartalmú desztillátum. A vodka legfontosabb jellemzője a tisztaság, illetve a semleges íz. A fogyasztását illetően tudni kell, hogy leginkább tisztán, hűtve kedvelik. Sokoldalúsága miatt, számtalan koktél alapanyagaként szolgálhat.

A szerepe nemcsak a szórakoztatóiparban kiemelkedő, hiszen sokan használják otthoni patikaszerként, mivel antibakteriális tulajdonságokkal bír. A vodka több tekintetben előnyös választás lehet, ezért érdemes otthon tartani belőle néhány üveggel.

Tags: