Energiatakarékosság? Minőség? A válasz a LED lámpa!

Elegáns LED lámpatest
Elegáns LED lámpatest

Nincs is fontosabb az emberiség számára, mint a fény. Természetesen nem csak a Nap által biztosítottra van szükség, ugyanis sokszor központi csillagunk nem garantál mindenhova fényt. Ilyenkor használják az emberek előszeretettel az izzókat. Aki energiatakarékosságra törekszik, az csakis a LED lámpa biztosította előnyök mellett dönt. Ez a forradalmi eszköz új szintre emelte a világítást és az ehhez tartozó elemeket. Kétségtelen, hogy a fényhez energiára van szükség. A régebbi izzók sokkal több energiát termelnek, mint egy LED lámpa, és még fele annyi fényt sem biztosítanak.

Érthető hát, hogy aki ad a takarékosságra, az mindenképp a LED izzót választja. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a LED összehasonlítása a konkurens eszközökkel. Itt mindenképp a fényerősséget vesszük alapul, melyet lumen/watt-tal lehet mérni. Először is kezdjük azzal, amelyik a leggyengébbnek minősül. Egy megszokott, hagyományos izzó mindössze 10-15 lumen/watt-ra képes. Ennél már valamivel jobb a halogén izzó, amely 20-25-öt biztosít. Természetesen ez a LED lámpa mellett abszolút elbújhat.

A kompakt fénycső már profinak mondható az 50-65 értékkel, illetve a fénycső és a fém halogén lámpa sem marad el a 60-80 és a 70-80 fényerősséggel. A LED lámpatest azonban egy elképesztő, 100 fényerősségre képes, mellyel teljes mértékben felülmúlja a konkurenciát. Érthető hát, hogy csakis a LED verzió jelenti a biztos megoldást. Kár is tagadni, hogy aki profi megoldásra vágyik, az ezt a típust választja.

Nem is kell vitatni tovább, hogy a LED mennyivel egyedibb. Szemmel látható, hogy a LED lámpa akár tízszer akkora fényerőt generál úgy, hogy azonos fogyasztással rendelkezik a hagyományos izzóval. De még a sokak által kedvelt fém halogén lámpákat is felülmúlja, ugyanis ott is legalább húsz százalékkal erősebb fényre képes. Arról nem is beszélve, hogy az energiatakarékosságban sem lehet vele felvenni a versenyt. A LED lámpatest a modern kor egyik legegyedibb vívmánya, mely a mai energiatakarékos mentalitást mindenképp erősíti. Érdemes ezt választani.