Adatokat is szinkronizálhat a telefon töltő kábellel

Irodai számítógépet használunk a munkához, táblagépet a pihenéshez és apróbb feladatokhoz, mobilt pedig szinte bármilyen helyzetben. Több eszköz alkalmazása révén szembesülünk a névjegyek és adatok szinkronizálásának problémájával.

A telefon töltő kábel megalkotásával a gyártók gondoltak az eszközök egymáshoz való párosítására, valamint a képességeik bővítésére. Így, az már nemcsak a készülék megfelelő töltöttségi szintjéről gondoskodik.

Sokan úgy vélik, hogy a táblagép és a telefon töltő kábel alapvetően megegyezik, a különbség közöttük pusztán vizuális jellegű. De ez nem így van! Rengeteg hasonló, különféle jellemzőkkel és célra kifejlesztett kiegészítő található az elektronikai üzletekben.

Az eszközök speciális tápegységen keresztüli töltésére általában egy micro USB kábelt használnak, mert a legtöbb modern készülékbe ez a típusú csatlakozó van telepítve. Óvatosan kell eljárni az olcsó telefon töltő kábelekkel szemben, mivel ezek rossz minőségű anyagokból készülnek, ami az akkumulátor károsodásához vezethet.