A mágnesszelep vezérlési elve

Jól végzi a doldát a mágnesszelep
Jól végzi a doldát a mágnesszelep

Egy pneumatikus szerkezetnek rengeteg fontos komponense van, amelyek meghatározzák és elősegítik a gondmentes, zavartalan működést, amit több évig is garantálni tudnak. A mágnesszelep egyértelműen lényeges része bármelyik pneumatikus szerkezetnek, ezért fontos ennek a komponensnek a működésével tisztában lenni. A funkciót tekintve mindenképp főszerep jut a vezérlésnek.

A mágnesszelepre vonatkozóan ez természetesen elektromos áram segítségével történik. A villamos energia által generált mágneses teret használja fel a szelep a benne található vasmag elmozdítására, amelyik az ankercsőben van. Ennek köszönhetően a szeleptányér működésbe lép, amely hozzájárul a szerkezet teljes funkcionálásához.

Mivel ekkora szereppel bír ez az eszköz, fontos a jó minőségű típust beszerezni. Ebben roppant nagy segítségre lehet a http://www.hafner-pneumatika.com/hafner-szelepek weboldal, amelyik több éve bizonyítja, hogy a mágnesszelep gyártásában és forgalmazásában is élen jár. Ennek köszönhetően rengeteg szakember vásárol innen.