Whiskey a legismertebb márkáktól

Az emberek különféle okokból isznak alkoholt, beleértve a kikapcsolódást, a szocializációt, a problémák elől való menekülést stb. Az egyik legszélesebb körben fogyasztott ital a whiskey. Ennek az italnak három fő összetevője van. Vízből, élesztőből és gabonából készül. Két másik fontos tényező az elkészítésében az idő és a használt fa.

Ezek nem hagyományos értelemben vett összetevők. Ennek ellenére a fából készült (gyakran tölgyfa) hordóban való érlelés alapvető fontosságú ahhoz, hogy valóban igazi whiskey legyen belőle. váljon. Az elkészítéséhez tiszta, hideg vízre van szükség. Sokak aszerint választották a szeszfőzdéjük helyét, hogy tökéletes vízforrás volt a közelben.

Egyes szakértők szerint ez valójában csak csekély hatással van az ital ízére. A folyadéknak két külön szerepe van a gyártásban. Hozzávaló ugyan, de magában a gyártásban is szükség van rá. Forró vízre van szükség a cefrézés részeként, a szemek főzéséhez, illetve egyes helyeken melegítésre is használják. Emellett az sem mindegy, hogy milyen élesztőt, illetve gabonát használnak a whiskey elkészítéséhez.

Tags: