Valóban működik a hajnövesztő kapszula?

Hajnövesztő kapszula

Aki az emberi test tanulmányozásával foglalkozik, az tudja, hogy a tudása nem lehet soha teljes. A tudomány mai állása szerint, a legtöbb hajnövesztő kapszula csupán csekély mértékben befolyásolja a haj növekedését. Viszont ezt a felhasználók nem mindig így igazolják vissza. Vannak olyanok, akik egyes összeállításokat kész csodaszernek tekintenek, mások viszont egyáltalán ne tapasztalnak semmilyen változást. Ezt a nagy különbséget több dolog befolyásolja.

Egyrészt az emberek nem egyformák, így ugyanaz az összetevő más hatásfokon dolgozik különböző belső környezetben. Ez azt jelenti, hogy míg az egyik ember teste látványosan reagál egy összetevőre, legyen az vitamin, ásványi anyag vagy egyéb szer, addig a másik teljesen érzéketlen rá. Ez két dolgot jelenthet vagy nem vette észre a változást, esetleg nem is volt változás.

Hacsak nem egy teljesen kopasz emberről van szó, akkor a haj növekedését elég nehéz nyomon követni, hacsak hetente le nem méri valaki a hajszálak hosszát és mennyiségét a hajnövesztő kapszula szedése közben. Ez természetesen lehetetlen vállalkozás, így az összképre és az összbenyomásra kell hagyatkozni a sikeresség megítéléséhez. Ennek alapján, egy bizonyos hajnövesztő kapszula még akkor is megítélhető hatásosként, ha valójában nem volt az. Hogyan lehet ez? Tulajdonképpen saját magunk meggyőzésével.

Vagyis, ha valaki hónapokon keresztül szedi a hajnövesztő kapszulákat és már tetemes pénzösszeget fordított arra, hogy változást váltson ki a szervezetében, akkor valószínűleg nem fogja azt érezni, hogy valójában nem is történt semmi. Tehát, ez a két gondolat összeférhetetlen: sok pénzt költök arra, hogy nőjön a hajam és a hajam valójában nem nőtt jobban. Ezen két gondolat közül valamelyiknek győznie kell. Ahogyan már említettük, a hajnövekedés megítélése az összbenyomáson alapszik, így valószínűleg az a gondolat fog győzni, hogy volt értelme a befektetett energiának és pénznek. A hajnövesztő kapszula tehát egy kissé becsapós dolog, de van amelyik használ. Legalábbis a beszámolók ezt mondják.