Peugeot 206 felni: gyorsulás, fékezés, fogyasztás

Az lehet, hogy egy alumínium keréktárcsánál a külső a leginkább szembetűnő tulajdonság, de a többi jellemzőit is mindenképpen figyelembe kell venni. Nem képez kivételt a Suzuki SX4 alufelni, amelyik nagymértékben kihat arra, ahogy az adott kocsi különféle helyzetekben hogyan is viselkedik.

Azt biztosan sokan tudják, hogy a jól megválasztott Suzuki SX4 alufelni segítségével javul a gyorsulás és a fékezés is. Ez érthető, hiszen minél könnyebb a kerék, annál kisebb erő szükséges a megmozdításához és lefékezéséhez. A lemezes acél felnik esetében nagyobb súlyról lehet beszélni, ami pedig magasabb motornyomatékot igényel, ami lassítja a gyorsulást.

Teljesen egyértelmű, hogy könnyebb fékezni egy 2 kilogramm súlyú Suzuki SX4 alufelni és gumi együttest, mint egy 5-6 kilósat. Ez előbbi kevesebb tehetetlenséget generál és ugye minél nehezebb a kerék, annyival csökken a fékezés hatékonysága.

A Suzuki SX4 alufelni esetében a fogyasztásra is érdemes kitérni. Az autó üzemanyag-fogyasztása részben attól függ, hogy gyorsításhoz mekkora energiát kell kifejtenie a motornak. A fogyasztás kérdése, témája a Peugeot 206 felni vásárlókat is nagyon érdekli.

Amint az kiderült, a gyorsulást, fékezést tekintve, a könnyebb kerék alacsonyabb energiafelhasználással gyorsul. Az olyan kerekekkel, amelyek nem nyomnak sokat, ugyanakkora gyorsuláshoz a motornak kevesebbet kell dolgoznia, ami üzemanyag-megtakarítást jelent.

A jól megválasztott alumínium Peugeot 206 felni tehát hosszútávon egy gazdaságos megoldást jelent. Ezért is veszik meg ezt olyan sokan. Azonban a Peugeot 206 felni megvételekor egyéb teljesítménymutatókat is ki kell analizálni. A keréktárcsának nem csupán a súlya játszhat közre az autó teljesítményének javításában.

A Peugeot 206 felni keménysége is egy olyan jellemző, amire oda kell figyelni. A hozzáértők gyakran elmondják a vevőknek, hogy minél keményebb a tárcsa, annál kisebb a gumi terhelt és terheletlen sugara közti eltérés kanyarodás közben. Ezt szaknyelven deflexiónak nevezik. A vásárláskor érdemes még utánajárni a hőelvezetésnek is.