Mit érdemes egy marokkói utazás során megnézni?

Az Észak-Afrika területén elhelyezkedő Marokkó az egyik legkedveltebb úti cél manapság a turisták számára. Csodás tengerpart, afrikai kultúra és gyors modernizáció jellemzi ezt a térséget, mely komoly pénzeket költ manapság a turisztikai beruházásokra és fejlesztésekre. Ennek a gyümölcseit élvezhetjük 2019-ben, ha ellátogatunk ebbe a csodás országba. Marokkó tele van látványosságokkal, és mindet felsorolni nehéz lenne, azonban itt van pár olyan, melyekkel érdemes kezdeni.

Sokan azt mondják, hogy a Casablanca, vagy ahogy a helyiek hívják, Der al Beda, egy kihagyhatatlan város, tekintve, hogy Marokkó legfontosabb kereskedelmi központjáról és Észak-Afrika egyik legnagyobb kikötőjéről van szó, mely sokakban felidézheti a klasszikus filmes emlékeket. Érdekesség, hogy a város komoly francia ihletekkel is rendelkezik, az épületek pedig a múlt század 30-as, 40-es éveiből származó francia jellegű városi épületek jellegét őrzik, felidézve ezzel a gyarmati éveket.

Ha fontos számunkra a kikapcsolódás, akkor kár volna Agadir városát kihagyni. Marokkó legszebb üdülővárosában, Agadir-ban azt mondják, hogy mindig süt a nap, azonban az Atlanti-óceán hűsítő szellői a kánikulákat elviselhetővé teszik. Ha pedig tényleg meleg van, akkor irány a strand! A dél-marokkói térség fővárosa hat kilométer hosszú finom homokos stranddal büszkélkedhet ugyanis!

A Medina Polizzi szabadtéri múzeum fehérre meszelt, különböző stílusú természetes kőépületekkel és szűk sikátorokkal vár minket, ha a kellemes fürdőzés után egy kis kulturális programot is helyénvalónak látunk. Előszeretettel ajánljuk Agadir után még Marrakesh városát, mely híres hangos és színes forgatagáról, főterén, a Jamaa el Fna-n, pedig hennafestők, mesemondók, mutatványosok, kígyóbűvölők és egyéb egzotikus személyiségek töltik mindennapjaikat, így igazán belekóstolhatunk, hogy milyen is a helyi kultúra. Ha Marokkóba vesszük az irányt, akkor jó időből és tengerpartokból garantáltan nem lesz hiány. Akár heteket is el lehetne ebben az országban tölteni!