Lapszintező használata, mint a siker záloga

A felújítás soha nem jön jókor, de egyszer muszáj túlesni rajta. Természetesen van arra lehetőség, hogy minimalizáljuk a folyamat során felmerülő esetleges problémákat és inkább a lényegi lépésekre koncentráljunk. Az alapos tervezés ebben igen előnyös lehet.

A sietség soha nem szül jó döntéseket, ezért csak akkor vágjunk bele a folyamatba, amikor tényleg rá tudjuk szánni az időt! Amivel pedig még javítani tudunk a végeredményen, az a megfelelő alapanyagok és profi eszközök alkalmazása.

A lapszintező használata a burkolások során kerülhet leginkább előtérbe és garantáltan nem okoz csalódást. Mindezek mellett pedig, az esetlegesen nagyobb méretű csempék elhelyezésében a lapemelő kézi vagy elektromos változata tud további előnyöket szolgáltatni. Ismerjük meg ezeket közelebbről!

Biztosan megéri a lapszintező használata mellett dönteni

A nyári szezon előnyeit kihasználva, érdemes elvégezni azokat a benti vagy kinti burkolási munkákat, amelyek télen csak nehézségeket okoznának. A terasz csempézésének első lépése, közvetlenül a felület előkészítése után, a kellő számú lapszintező beszerzésére szorítkozzon! Létezik kis és nagy ékes, valamint többször felhasználható és csavaros változata ugyanúgy.

A meghatározás szerint, szinte mindegy, hogy melyiket, de valamelyiket muszáj bevetni, mert csak így biztosítható az egyenletes felületek kiképzése. A lapszintező lényege, hogy stabilan megtartja a lapok egymáshoz viszonyított helyzetét, amíg a ragasztóanyag szárad. Mivel a jól szintezett terület egységesen viselkedik, így nincs esélye az elemeknek elmozdulni, még milliméteres viszonylatban sem.

A gyakorlatban talán a leginkább kedvelt a TLS-PRO nagy ékes lapszintező rendszer, mivel ezzel egyszerűen lehet dolgozni, akár teljesen kezdőként is. Az egyenesen a gyártótól érkező termékek kiváló ár-érték arányt mutatnak és sokszorosan megtérül a befektetés. Ennyi bőven elég érv a mielőbbi beszerzésük mellett.

Mikor előnyös a kis ékes lapszintező használata?

A TLS-PRO nagy ékes lapszintező használata és kisebb TLS-BASIC testvére mellett is sokan döntenek a kivitelezések során. A forma és a metódus ugyanaz, egyedül a méretek lettek kisebbek és ezzel együtt a költségek is alacsonyabbak. A talpak, ékek funkciója semmit sem változott. Hihetetlenül egyszerű velük dolgozni, ami a kezdő burkolókat ugyanúgy motiválja.

A kis ékes lapszintező használata általában olyankor előnyös, amikor viszonylag kisebb méretű lapok kerülnek lefektetésre. Padló és falak csempézésénél ugyanúgy hasznos segítségnek minősül. A rendszer része egy speciális fogó, amivel az ékek beszorítása végezhető el egyszerűen.

A rutinosabbak ezt már kézzel szokták elvégezni, de nem árt, ha mégis ott van a közelben a precíz szerszám, mert nagyobb mennyiségű csempe lerakásánál a nyomkodás egy idő után nehézzé válik. A lapszintező használata révén, a tipikus kezdő hibák, illetve a munkálatok és száradás során keletkező esetleges anyagmozgások könnyen kiküszöbölhetőek. De mégsem ez az egyetlen olyan eszköz, amire érdemes költeni a burkolás előtt.

Igazán egyszerű, de minden szempontból nagyszerű a lapemelő

A lapszintező használata szinte alapnak számít, legalábbis, amennyiben a fogazott felszín kialakulását szeretnénk elkerülni. Egy másik szerszám, amivel sokat könnyíthetünk a kivitelezés menetén, az a vákuumos lapemelő bevetése. Egy tapadókoronggal ellátott szerkezetről van szó, ami elérhető kézi és elektromos kivitelben egyaránt.

A jelentőségét leginkább azok tudják értékelni, akik rendszeresen végeznek hidegburkoló feladatokat és teszik ezt nem csupán kisebb, hanem nagyobb méretű lapokkal. Ezeknél ugyanis az a baj, hogy nehéz rajtuk a fogás egyetlen embernek. Amikor pedig nincs kéznél az emberi segítség, akkor legyen ott a lapemelő! Elég csak felhelyezni a csempe közepére, megnyomni egy gombot és máris kialakul a vákuum.

A kézi típusnál kicsit pumpálni kell, de ez semennyit nem von le az értékéből. Az így rögzített elemet már egyszerűbben lehet a helyére illeszteni. Nehezen elérhető pontoknál megfizethetetlen a lapemelő megléte.

Egy helyen minden elérhető

Kerüljön tehát szóba a lapemelő, vagy a lapszintező használata, a beszerzést mindig megbízható helyről végezzük! A burkolatszintezo.hu weboldalon ezek kimagasló minőgében és kimondottan kedvező ár-érték arányon érhetőek el. Csak pár kattintás és hamarosan házhoz érkezik a prémium termékcsalád.”