Kozmetikumok kiválasztása bőrtípust teszt révén

Az arcápolás rendkívül fontos a bőrünk egészségének és fiatalságának megőrzése érdekében. Ugyanakkor nem mindegy, hogy milyen termékekkel próbáljuk fenntartani az ideális állapotot, illetve megoldani az esetleges problémákat. Ahhoz, hogy valóban látványos eredményt tudjunk elérni, lényeges, hogy az adottságainknak megfelelő készítményeket használjuk, amiket egy rövid bőrtípus teszt segítségével találhatunk meg.

A BIOLA munkatársai összeállítottak egy rövid, 5 kérdésből álló kérdőívet, amit szinte pillanatok alatt ki lehet tölteni és az eredmény alapján már sokkal egyszerűbben válogathatunk a kínálatból. Ez a teszteredmény mindig a javunkra szolgál bárhol vásárolunk is.

Mindössze azt kell átgondolnunk, hogyha vízzel lemossuk az arcunkat, akkor utána az feszül-e, húzódik-e, valamint általában olajos vagy száraz a bőrünk és ráncosodik-e már valahol stb.. Ha megvan ezekre a kérdésekre a válaszunk, akkor a bőrtípus teszt néhány kattintást után késznek nyilvánítható.

Már csak azért is jó, ha vásárlás előtt elvégezzük ezt, hiszen így garantáltan nem fogunk elveszni a kozmetikumok óriási kínálatában, hanem célirányosan tudunk válogatni azon változatok között, amelyek kimondottan nekünk szólnak. Azonban nem véletlenül említettük a bőrtípust tesz kapcsán a BIOLA webáruházat, hiszen itt csak bio minősítésű termékek kaphatóak, amik számos szempontból előnyösebbek, mint a drogériás alternatívák, függetlenül attól, hogy mit mondott számunkra a bőrtípus teszt.

Ugyanis a természetes hatóanyagok minden esetben kíméletesebbek, könnyebben beépülnek a bőrbe, a szervezet teljes mértékben fel tudja dolgozni, így a hatékonyságuk is sokszor túlmutat a szintetikus krémeken, géleken és különféle ápolókon.

Persze a bőrtípus teszt így is szükséges, hiszen a natúrkozmetikumok között is vannak kimondottan száraz, zsíros és kevert arcbőrre készült verziók, amelyek közül csak akkor tudunk megfelelően választani, ha tudjuk, hogy mivel állunk szemben.

A bőrtípus teszt kitöltése egyébként is sokkal kevesebb időbe és energiába kerül, mint a kellő információk nélküli keresgélés és még azon kellemetlenségektől is megóvhatjuk magunkat, amiket azon termékek használata okozna, amelyeknek az összetevői nem a mi problémáinkat hivatottak megoldani, enyhíteni.