Knight Rider, a mesterséges intelligencia

Knight Rider, a szuper autó
Knight Rider, a szuper autó

Biztosan mindenki ismeri és rajong az olyan filmekért, ahol az ember és a gép interakcióba kerül egymással és itt nemcsak azt kell érteni, hogy az ember használja a gépet, hanem azt, hogy a gép gondolkodó társává válik az embernek.

A Knight Rider film, mondhatni már-már a futurisztikumot képviselő kategóriába tartozik. A filmben igen érdekes, hogy a néző maga is drukkol a néhol veszélyes helyzetek láttán és azonosul a szereplőkkel, nemcsak „Michellel”, hanem a fekete Pontiac Firebird Trans Am- el, aki „KIT-et” alakítja.

Az autó beszél, gondolkodik, néha parancs nélkül cselekszik és bizony, teljesítményében is kiemelkedik. A „kis” Pontiac-ot olyannyira felturbózták a Knight Rider kedvéért, hogy saját magát előzte meg és az alap végsebesség 225km/h helyett 480km/h-ra növekedett.

A film kedvéért az első lökhárítót a pirosan jobbra-balra mozduló, KIT hangját érzékelő fényhatást a Pontiac mérnökei tervezték. Ilyet csak a Knight Rider filmben lévő autó kapott, más akkori vásárló nem is igényelhetett ilyen extrát. A kocsi jellemzően különleges és igazi gyűjtőszelleműeknek megéri megvásárolni.