Csirkehúsos receptek a megszokott és egzotikus variációkban

Az ember sokszor azt sem tudja, hogy mit főzzön, ami tápláló, kiadós és nem fél napig tart az elkészítése. Ilyenkor jól jönnek csirkehúsos receptek, ugyanis megfizethető alapanyag és nagyon finom. A csirkét roppant sokoldalúan lehet felhasználni. Készíthetünk belőle különféle leveseket, sülteket, de még a pizzán is remek helye van.

Ha már unjuk a húsleves-rántott csirke kombinációt, akkor érdemes a más nemzetek konyhái felé kacsintgatni. Ezekben ugyanis egzotikus csirkehúsos receptek százai találhatóak meg. Egy trópusi csirke ananásszal kifejezetten könnyű és üdítő hatású vacsora lehet. A marokkói csirke is különleges, az elkészítése pedig ennek sem bonyolult, mindössze kell legyen otthon azokból a fűszerekből, amelyek megadják a jellegét.

A csirkehúsos receptek a fogyókúrázóknak is előnyösek, hiszen kevés kalóriát tartalmaz, ugyanakkor laktató. Nyugodtan lehet többet fogyasztani belőle, csupán a köretre kell odafigyelni, hogy olyat válasszunk, ami nem hizlal. Egy jó kis salátával például igazán alakbarát fogás.