Hogyan válaszunk készségfejlesztő játékokat?

Manapság nagyon divatossá vált a gyermekek fejlesztése. Néhányan úgy gondolják, hogy erre valóban szükség van. Pedig a csöppségek mindig fejlődnek, még akkor is, amikor alszanak.

A készségfejlesztő játékok nagyon hasznosak, viszont lényeges a helyes tálalás a szülők részéről. Nem jó erőltetni, mert ami kötelező, az már korántsem olyan élvezetes, még akkor sem, ha az a világon a legszebb, legszínesebb, legcsillogóbb készségfejlesztő játék.

Természetesen, ha bizonyos okból kifolyólag speciális nevelési igényei vannak a kicsinek, akkor mindenképp gondoskodni kell a plusz törődésről. Talán az a legjobb, ha engedjük játszani a gyereket, mi pedig szülőként a háttérből figyelünk.

Ha valamiben nem olyan ügyes, akkor válasszunk egy olyan készségfejlesztő játékot, ami a kevésbé jól működő területet erősíti. Például a kézügyesség szempontjából előnyös a gyurmázás, papírhajtogatás. Mi a helyzet akkor, hogyha a lurkó egy percre sem akar leállni? Akkor válasszunk egy gondolkodásra késztető készségfejlesztő játékot. Szép lassan meg lehet vele szerettetni azt is.