Hívjon szakembert az ajtónyitás riasztó kicseréléséhez!

Minden autótulajdonos álma, hogy a járműve az utcán vagy parkolóházban biztonságban legyen. Ezért legtöbbjük az ajtónyitás riasztó felszerelése mellett dönt. Ez a világnak egy olyan okos találmánya, ami biztonságot nyújt a kocsilopások és feltörések ellen. Az elektronikai kütyük sem örökéletűek, így az ajtónyitás riasztó meghibásodása sem kizárt.

Onnan tudni, hogy a riasztó elromlott, ha az éles, idegesítő sípolását a távirányítóval nem lehet kikapcsolni. Olyan hangot ad ki, hogy akár egy tömbházat is képes ébren tartani. Ajánlatos a riasztót kikapcsolni, ha úgy észleljük, hogy elektronikai probléma van a háttérben. Például, ha többször elindul úgy, hogy semmi külső jelet nem érzékel, akkor a motornál lehet a hiba.

Az is gond lehet, ha kikapcsolásnál a megszokottnál többször ad fény és hangjeleket, ez lehet az érzékelő meghibásodása is. Ezek közül bármit is észlelünk, célszerű az ajtónyitás riasztó érzékelőjét kicserélni. Fontos, hogy szakember segítségét vegyük igénybe, aki szakmai tudásával orvosolni tudja a problémát. Javasolt évente egyszer átnézetni a riasztót, ezzel is elkerülve az esetleges problémákat.