Függőfotel kültérre télen?

A függő foteleket alapvetően kültéren szokták alkalmazni, ugyanakkor nagyon sok esetben a használatuk beltéren is megfigyelhető. Univerzális bútorok ezek, viszont felmerülhet a kérdés, hogy a téli hidegben vajon használhatóak-e kint? A válasz alapvetően egyszerű. Minden olyan függőfotel, amely kialakításánál fogva kültéri használatra is alkalmas, az a téli időszakban is használható lesz.

Tény, hogy sok eseteben ilyenkor a függőfotelek teraszokra, erkélyekre kerülnek, ahol valamilyen fűtési megoldás van, például elektromos, vagy gázüzemű hősugárzó. A kint tartózkodás idejére a függőfotelek nem lesznek kitéve a fagynak, azonban ha már a hősugárzók nem biztosítják a megfelelő hőmérsékletet, akkor a fotelek is károsodhatnak.

Éppen ezért javasolt erre az időre fedett helyre vinni őket és a következő használatig ott tárolni. Természetesen vannak kifejezetten strapabíró darabok is. A Globero kínálatában is megtalálható jó néhány ilyen modell. Ezeknek sem a hó, sem a fagy nem árt olyan mértékben, hogy károsodjanak.