Elektromos kerékpár számos kivitelben

A biciklikkel való közlekedés régóta népszerű, mivel egyrészt költséghatékony, másrészt viszont környezetkímélő. A közelmúltban megjelent az elektromos kerékpár, aminek a népszerűsége széles körben növekvő tendenciát mutat. Ennek több változata is van, némelyik teljesen elektromos, de van olyan is, ami emberi interakcióit igényel. A tisztán elektromos kerékpár nem igényli a lábbal történő hajtást, elegendő felülni rá és húzni a gázkart. A pedelec elnevezést viselő változat kombinált megoldást alkalmaz, a pedálozás és a motor együttes ereje hajtja a járművet, a motor itt valójában csak könnyíti a haladást.

Az elektromos kerékpár kezdetben az idősebb korosztály körében terjedt el, akárcsak az életmódváltást választók és a rehabilitációban részt vevők között, a könnyített haladás okán. Az egyébként is aktív életet élők napjait is megkönnyíti az ilyen jellegű bringázás, mivel egy kirándulás alkalmával távolabbra és rövidebb időn belül tud eljutni vele a kerekező, mintha csak hagyományos pedálmeghajtású kétkerekűt használna.

Az eltérő edzettséggel rendelkező társaságoknak is javára válik az elektromos kerékpár, mivel ezzel minden csapattag tudja tartani a tempót a többiekkel. A városi közlekedésre alkalmas változatok eltérnek a szerkezeti kiépítésük és a kiegészítők szempontjából a többi típustól, amelyekből igen sokféle van. Különböznek egymástól a trekking, a crosstrekking, a mountain bike, az országúti modellek, de leginkább a speciális kialakításúak, mint amilyenek az összecsukhatóak és a cargo változatok.

A nagy raktárkészlettel és aktuális ajánlatokkal rendelkező berguson.hu webáruházban ezek mind-mind megtalálhatóak és beszerezhetőek. Az elektromos kerékpár kiválasztásakor azonban nem elegendő a típusok terén tájékozódni, de az sem mindegy, hogy milyen az adott darab motorja, hajtása, az akkumulátora és nyomatéka, vagy egyéb technikai jellemzői. A Bergusonnál szinte minden elektromos kerékpár gyártó cég bringái megtalálhatóak, legyen szó Kellysről, Gepidáról, Neuzerről, Cuberól, KTM-ről vagy éppen Winoráról.