Különböző méretű fazekakat tartalmaz a zománcozott edénykészlet

Egy tartós anyagból készült fazék szett nagy segítség lehet minden háziasszonynak. A 3, 5 vagy 6 különböző méretű termékből álló garnitúrák mindig hasznosak a konyhában. A zománcozott edénykészlet időtlen klasszikus. A bevonat nem lép reakcióba semmilyen élelmiszerrel, így ugyanazt a fazekat használhatjuk különböző, bármilyen savtartalmú ételek elkészítéséhez.

Kompótok, borsók, pörköltek – gyakorlatilag nincsenek korlátozások. Magukat a zománcozott edénykészleteket számos előny jellemez. Ilyen a könnyen ápolható és az egészségre biztonságos bevonat, a széles űrtartalom választék, a vonzó megjelenés és a megfizethető ár. Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy a rozsdamentes acél edényekkel ellentétben, a zománcozott edénykészletek sérülékenyek az ütésekkel szemben.

Ezért javasolt gondosan kezelni ezeket, hogy hosszú évekig tartsanak. Soha ne használjunk súrolószereket vagy durva fémkeféket a tisztításukhoz! Arra is ügyelni kell, hogy ne hagyjuk ezeket üresen a tűzön. A kritikus túlmelegedés még a legjobb minőségű termékeket is károsítaná.