Egyszerű és eredményes a gyémánt körkivágó használata

Még az igazán kezdő barkácsolók körében is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a gyémánt körkivágó használata. A hatékony munkavégzés alapvető feltétele, hogy kiváló eszközökkel lássunk neki a kivitelezésnek. A technológia ezen a téren sem pihen és nem áll meg a fejlődésben, aminek eredményeképpen rendszeresen jelennek meg olyan új megoldások, amelyek a szakik hasznára válnak. A gyémánt körkivágó használata bizonyos helyzetekben kimondottan meghatározó feltétel.

Erre egyértelműen azért van szükség, mert az idők során a jól megszokott és egyre több helyen használt burkolóanyagok alapvetően megváltoztak. Amíg régen még szinte kivétel nélkül csak mázas felületű égetett kerámialapokat használtak fel, addig ma már gyakran a természetes kövekből készült burkolóelemek azok, amik magukkal ragadják a felhasználók fantáziáját. Ezek megmunkálása viszont már nem annyira egyszerű feladat.

Amire fontos figyelni a gyémánt körkivágó használata során

Tehát, amikor hidegburkolásról van szó, akkor a gyémánt körkivágó elengedhetetlen segédeszköz. A hagyományos fúrószárakkal ellentétben, amik volfrám-karbid ötvözetből készültek, ezek a fejlesztések már a legkeményebb természetes anyagokkal is megbirkóznak, viszonylag egyszerűen. A gyémánt körkivágó használata során vannak olyan alapvető trükkök, amelyekre érdemes figyelni.

A vágás például mindig 45 fokos szögben vegye kezdetét, majd lassú körkörös mozgásokkal kell haladni egyre mélyebbre! A másik alapvető dolog, ami mellett nem szabad elmenni figyelem nélkül, hogy csak bekapcsolt állapotban szabad elindítani a fúrást.

Kezdőként megeshet, hogy valaki először nekinyomja a fúrófejet szorosan a csempének és utána akarja bekapcsolni a készüléket. Ez olyan hirtelen megugráshoz fog vezetni, ami könnyen a felületek sérülésével (repedésével, törésével) járhat. Ennek elkerülésére a gyémánt körkivágó használata csak úgy történhet, hogy a fúrófej már beindítva érhet hozzá a felülethez, hogy elkezdje a hatékony munkát.

A hűtés jelentősége a gyémánt körkivágó használata közben

A másik hatékony tipp, amire megéri fokozottan figyelni, az a hűtés. A hűtés minden esetben hozzájárul a hatékonyság fokozásához, valamint az élettartam jelentős mértékű kitolásához. Ezt meg lehet oldani a víz folyamatos adagolásával vagy kifejezetten erre a célra gyártott termékkel, mint a TLS WAX.

Miért van erre szükség? Amikor bizonyos felületek egymáshoz érnek és elkezdenek mozogni, tehát súrlódás lép fel, akkor a fizika alapszabályai szerint hőtermelődés indul be. Ez a kemény anyagoknál és a nagy sebességnél igen fokozott. Amennyiben nem történik meg a felesleges hő elvezetése, akkor az olyan szintre nőhet, ami a fúrófejeken található gyémántszemcsék kiüvegesedéséhez vezethet.

Ezt muszáj megelőzni. Csak és kizárólag olyan készülékkel történhet meg a gyémánt körkivágó használata, amelyiknek a fordulatszáma változtatható. Azon fúrófejeknél, amelyek belseje üreges, lehetőség van egy nedves szivacsot beszorítani a közepébe, amit rendszeresen vízbe mártogatva egyszerűen megoldható a hűtés. Az ennél kisebbeknél pedig marad a már említett hűtőgyanta használata.

Remek választás a lyukfúró készlet

A gyémánt körkivágó többféle átmérőben rendelhető meg, illetve választható szettben, a különféle igények kielégítéséhez. A kínálat nagyon széles, amit a burkolatszintezo.hu oldalon lehet közelebbről megismerni. A prémium alapanyagokból készült lyukfúró készlet úgy lett összeválogatva, hogy kimondottan a leggyakrabban használt típusokat tartalmazza.

Ilyen formában pedig kiváló választás azoknak, akik rendszeresen dolgoznak csempeburkolatokkal. Miért kellene külön-külön megvásárolni az egyes darabokat, amikor azok beszerezhetőek lyukfúró készlet formájában is, stílusos alumínium kofferben, amiben könnyen szállíthatóak?! A készletek elérhetőek 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 16 és 24 darabos kiszerelésekben, tetszés szerint.

Természetesen, amennyiben valamelyik darab a gyakori alkalmazás miatt gyorsabban elkopik, mint a társai, akkor lehet külön pótolni, de indulásból már csak ár-érték arányában is megéri a lyukfúró készlet mellett döntenünk. Tegyünk róla, hogy a lyukfúrás mostantól sokkal egyszerűbb feladat legyen és ebben a kulcsot a gyémánt körkivágó használata jelenti majd!