Csaptelep bekötése házilag: ezekre a lépésekre figyeljen!

Általában a háztartásokban megtalálható néhány alapvető eszköz, amelyekre a különféle barkácsolásoknál, szereléseknél szokott szükség lenni. Sok dolog van, amelyeket az emberek szeretnek maguk elvégezni, de azért, ha valaki nem túl magabiztosan lát hozzá valaminek, akkor jobb szakemberhez fordulni.

A csaptelep bekötéséhez a megfelelő szerszámokra is szüksége lesz. Talán túl nagy feladatnak hangzik ez a művelet, ugyanakkor nem annyira vészesen bonyolult, mint azt a legtöbben gondolják. Amikor valaki megvásárol egy csaptelepet, akkor nagyjából mindent megkap hozzá, amire szükség van, ugyanakkor a szerszámokat nem, amelyekkel rögzíthető a blokk. A csőkulcs vagy csőfogó biztosan kell, továbbá villáskulcs is.

Ez utóbbi főleg azért szükséges, hogy a régi hollandert le lehessen venni és az újat feltenni. A csőkulcs a csap rögzítésére szolgál, ami eléggé macerás tud lenni a kagyló miatt, hiszen mindezt alulról kell intézni, ahol szűkös a hely. A vízköves, kemény víz általában egyáltalán nem tesz jót ezeknek a moduloknak, ugyanis előbb-utóbb megjelenik a kis csöpögés valamelyik részen, ami bizonyos idő elteltével cseréhez vezet. Lényeg a lényeg, hogy amennyiben elromlik a csap, akkor azt egészen biztosan cserélni kell. Még mielőtt felkerülne az új, le kell szerelni a régit, ez a korábban említett szerszámokkal menni fog. Azt senki ne feledje, hogy a leszerelést ne kezdje el, amíg a vizet nem zárta el, mert elég kellemetlenül érheti, amikor a vízsugárral szembesül.

A csap összeszerelésekor a tőcsavart kell behelyezni és utána a csap aljára a tömítést, ami a kagyló, illetve a csap közötti részen szigetel. A hideg és a meleg víznek szolgáló csöveket egyszerűen be lehet azonosítani a következő módszerrel.

A csapot a hideg irányba kell fordítani és belefújni valamelyik csőbe, ha a levegő távozik a csapon, akkor az lesz a hidegvíz útja. Ez fontos, ugyanis egy véletlen összecserélésnél kellemetlen tud lenni, mert ilyenkor újra le kell szerelni az egészet. Az online térben több útmutató videó kering, amelyeket megnézve Ön is hamar elvégezheti ezt a procedúrát.