Az aljzatkiegyenlítő megkönnyíti a munkát

Az aljzatkiegyenlítő egyenesbe hozza a dolgokat
Az aljzatkiegyenlítő egyenesbe hozza a dolgokat

Akár új lakást akarunk felépíteni vagy éppen egy régit újítani, érdemes azt megfelelő szakemberekre bízni. Ők tudják, hogy mikor mire van szükségünk és akár azt is, hogy honnan lehet beszerezni a minőségi termékeket. Legyen az konyha, előszoba vagy éppen háló, mindenképpen szükség lehet valamennyi aljzatkiegyenlítő használatára. Attól függetlenül, hogy új padlót akarunk kialakítani vagy éppen a régit szedjük fel, szükséges megfelelően egyenletes felületeket kialakítani.

Nemcsak a parketta, hanem a csempe sem szereti, ha nem sima az alapréteg, amire felviszik őket. A csempézés alkalmával megengedhető 3 milliméter eltérés, de ennél több esetén, mindenképpen elő kell kerüljön az aljzatkiegyenlítő. Mivel a hidegburkolás ragasztóval történik, egy bizonyos mértékig ki tudjuk hozni a kisebb eltéréseket pluszanyag hozzáadásával. Több mint három milliméter eltérés már nem ajánlott, mert magának a ragasztónak is van egy bizonyos zsugorodási faktora a száradást követően, ami negatívan hathat a csempére.

Ezért fontos, hagy nagyobb egyenetlenségek során, megfelelő aljzatkiegyenlítő segítségével teljesen egyenletes alapfelületet alakítsunk ki. A jó alapozás aztán nemcsak az elvégzett munka szépségét adja meg, hanem a folyamatot is nagyban megkönnyíti. A jó aljzatkiegyenlítő beszerzése igazán fontos tényező, amit többféle módon is megoldhatunk. Akár személyesen is elmehetünk érte, de az interneten keresztül megrendelhetjük. Azonban, mielőtt döntünk, érdemes a szakemberek tanácsát is kikérni.