A viszkóz anyag összetétele és jellemzői

Ha egy nagyvárosban él, akkor valószínűleg tudja, milyen nehéz egy megbízható textilkereskedés találni. Ez valódi próba az idegrendszernek, ezen kívül hatalmas időveszteség is. A méteráru webshop megkíméli a vásárlókat a forgalmi dugóktól, a tömegtől és az idegesítő eladóktól. A Szakatex Textil Kiskereskedés Budapesten található, de az ország egész területére kiterjesztette a szolgáltatásait, egy megbízható futárszolgálattal való együttműködésnek köszönhetően.

A megrendelőknek csak ki kell választaniuk a nekik megfelelő termékeket a méteráru webshopból és fel kell hívniuk minket. De a vásárlás a weboldalunkon keresztül is történhet, miután az egyik kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljék a részleteket. Az összes termékünket a vonzó megjelenés, az elegáns kialakítás és a környezetbarát összetevők jellemzik. A szövetgyártásban napjainkban korszerű berendezéseket és egyedi innovatív technológiákat alkalmaznak, amelyek jelentősen javítják a méteráru webshop anyagainak minőségét és viselési jellemzőit. A latin viscosus szó jelentése nyúlós. Ennek oka, hogy a viszkóz anyag előállításánál a fák rostjaiból kinyert sűrű cellulózt használnak. A szövet tulajdonságainak megértéséhez először is tisztázni kell a természetes és a mesterséges kelmék közötti legfontosabb különbséget. A természetes szövetet emberi kéz részvétele nélkül nyerik. Az előállítási folyamat során, a selyemhernyók vagy a juhok „dolgoznak”. Viszont a mesterséges textileket teljes mértékben az ember hozza létre, különféle technológiai folyamatok felhasználásával.

A különbség csak az összetevőkben van. Ez a viszkóz anyag esetében a természetes facellulóz. Ez a szövet valóban egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik; mivel átveszi a hozzáadott szálakban rejlő összes jellemzőt. Például elasztán hozzáadásával extra rugalmasságot szerez, míg a pamuttal való közösségben egyre erősebbé válik. Ezért sokféle terméket gyártanak belőle, a könnyű pólóktól és az ágyneműktől kezdve a cipőkig és az autógumikig. A viszkóz anyagból kiváló minőségű gyermekárukat varrnak.