Finsbury gin különleges ízvilága

Mi jut eszünkbe arról a mottóról, hogy az eredeti nem változik? Egyesek csak a homlokukat ráncolnák, mások azonban kapásból rávágnák a Finsbury gin nevét. Azt kell mondanunk, hogy teljes mértékben igazuk van, hiszen ez a londoni ital már 250 éve ugyanazokkal az alapanyagokkal készül el, és évről évre ugyanazt a fogyasztói élményt garantálja.

A jellegzetes íz alapját a boróka adja meg, ami minden egyes kortyban megtalálható, bár kár lenne azt hinni, hogy nincs is benne több. Ha megszagoljuk az üveget, akkor egészen különleges kombinációkat fogunk felfedezni, mint például a citrust és a koliandert, miközben megjelenik benne az édesgyökér és a citrom is.

Ha úgy vesszük, akkor ez egy igazi ízbomba, ami főleg a gyümölcsös aromákat kedvelő gin-fogyasztók kedvence lesz. A Finsbury gin talán az egyik legismertebb típus, a legtöbben London Dry néven emlegetik. Ez az angol ital jelentősen különbözik az amerikai társaitól, ez ugyanis lényegesen szárazabb és illatosabb, miközben az USA-ban az édesebb ízeket kedvelik.