A Tayos-barlangok rejtélyei egyszerre fantáziadús és tényszerű

Van Amazóniának egy olyan titkos szeglete, amiről még a legvakmerőbb kalandorok is csak elejtett szavakkal, félve beszélnek. A buja őserdő fojtogató lombja alatt, ott, ahol a méltóságteljes Amazon folyó kanyarog, találhatjuk meg a Tayos-barlangrendszert.

Nem hallott még ezen rejtélyes helyről? Nos, nem csodáljuk, ugyanis A Tayos-barlangok rejtélyei című alkotásból kiderül, hogy még a helyi törzs sem szívesen merészkedik a kétségtelenül erős atmoszférával rendelkező barlangrendszer közelébe.

Alex Chionetti elbeszélése egyszerre lebilincselően regényes és dokumentumszerűen tényfeltáró, így azok is a kedvüket lelhetik a műben, akik az izgalmas kalandokat keresik a könyvekben, illetve azok az olvasók is, akik inkább a dokumentarista írásokat preferálják.

Az író tollát A Tayos-barlangok rejtélyei című könyv megírásakor természetesen nemcsak a képzelet irányította, hiszen Mr. Chionetti maga is járt a helyszínen, az elfedett kincsek után kutatva – így az ott tapasztaltak valóságtartalma adja az alkotás mélyebb értelmezését.