A lovaglás előnyei bizonyított tények alapján

Mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire káros hatása van az egészségre a mozgásszegény életmódnak. Éppen ezért valamit sportolni kell. De mi legyen az, ami a gyerekeket is arra készteti, hogy felhagyjanak egy kis időre a telefonozással?

A lovaglás előnyei vitathatatlannak számítanak, hiszen egészen egyedi élményben lehet része annak, akinek sikerül megzaboláznia ezt a csodás nagytestű állatott. Ez csak akkor valósulhat meg, hogyha megfelelő kapcsolat alakul ki a ló és a lovas között.

Ehhez viszont némi időre és gyakorlásra van szükség, azonban egyáltalán nem lehetetlen. Ezt követően a lovaglás előnyei maximális szinten átélhetővé válnak.

Ennek nem csak pozitív fizikai, hanem pszichikai hatásai is vannak. Önbizalmat ad a tekintélyt parancsoló állat irányítása. A testtartás javításában is fontos szerepe van, továbbá keményen megdolgoztatja, a láb, fenék, váll és hasizmokat. Az immunrendszer erősítése is a lovaglás előnyei közé sorolható, hiszen a lovarda nem biztosít olyan steril környezetet, mint a lakásban üldögélés a négy fal fogságában.